Αναγνωριστικό post

     Καλησπέρα φίλοι, λίγες μέρες μετά το Πάσχα των Ελλήνων και μετά από κάτι χρόνια δηλώνω ξανά παρουσία στα παλιά στέκια των blogger. .Όπως συμβαίνει συνήθως κάθε εποχή δημιουργεί τις δικές της ανάγκες , εξαλείφει κάποιες άλλες ή τις μεταμορφώνει . Έχουμε λοιπόν λίγο πολύ στη ζωή μας να αντιμετωπίζουμε διάφορα μορφώματα.Καμιά φορά και του ίδιου μας του εαυτού. Αφού και μεις μέρος αυτής της δυναμικής είμαστε ,σ' αυτό το μη στέρεο υπόβαθρο κινούμαστε. Χαμελαίοντες που αλλάζουν χρωματα για να μην τους βρει ο εχθρός και τους ξεράσει η ζωή σε μια άκρη της αβύσσου. Τέλος πάντων μετά από τη μικρή αναγκαία εισαγωγή ας έρθουμε στο προκείμενο. Πόσο ένα blog πια είναι must και μες στη μόδα της εποχής? Θα έλεγα καθόλου. Οι νέες social pages έχουν εκτοπίσει τη γραφή .Η εικόνα και το βίντεο είναι οι νέοι αυτοκράτορες στη χώρα του ιντερνετ. Τα μέσα αυτά είναι πιο εύκολα και χρειάζονται λιγότερη φαιά ουσία και περισσότερο αισθητική άποψη. Η εικόνα υπονοεί κι ο εγκέφαλος φαντάζεται χωρίς να είναι αναγκασμένος να διαβάζει λέξεις και σπαταλά χρόνο. Όλα στα γρήγορα λοιπόν γιατί ο χρόνος είναι χρήμα. Η κινητήριος δύναμη το χρήμα ( στην ιντερνετική γλώσσα social marketing) επικεντρώνεται φυσικά στη νέα τάση που γεννά τα χρυσά αυγά. LIFESTYLE /MARKETING .Κι εδώ αντιμετωπίζουμε το παράδοξο. Όσο περισσότερο αναπτύσσονται τα δίκτυα κοινωνικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας τόσο ο δυτικός- περισσότερο -κόσμος αποκτά μια μονομανία και έναν απομονωτισμό με ναρκισσιστικές τάσεις.Αυτό δεν είναι και τόσο περίεργο αφού ο εστιασμός στην εξωτερική εικόνα ενισχύει περισσότερο τέτοιου είδους συμπεριφορές. Οι απλοί άνθρωποι εχουν τη δυνατότητα μέσα από την εικόνα να αντικαταστήσουν τόσα χρόνια φαγούρας. Και εξηγούμαι. Τόσα χρονια πλύσης εγκεφάλου με τα μοντέλα ζωής να φιγουράρουν μπροστά του δείχνοντάς του μια ζωή εντυπωσιακή και διαφορετική από τη δική του την αραχνιασμένη απο τη ρουτίνα τώρα παίρνει το αίμα του πίσω . Μετατρέπει ο ίδιος τον εαυτό του μοντέλο ζωής κι αφού αυτοθαυμάζεται επιδεικνύει τον εαυτό του ως τρόπαιο. Μόνο που τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται τόσο τζάμπα και άσκοπα που περισσότερο μοιάζει με μιζέρια παρά εξυπηρετει κάποιο ουσιαστικό σκοπό. Έτσι έχει γεμίσει ένας πλανήτης με όμορφους και όμορφες που φωτογραφίζονται με τις ίδιες πόζες ή ακολουθούν νέες μόδες αλλά πάντα κοπαδιαστά . Αυτή η εξωτερική ομοιογένεια όπου όλοι μοιάζουν μεταξύ τους προσωπικά μου φαίνεται κάπως βαρετή. Αλλά μη δίνετε σημασία στη δική μου αισθητική η οποία παραμένει εκκεντρική γιατί ψάχνει την ομορφιά με άλλες λέξεις κλειδιά. 

Στις αρχές του ιντερνετ στην Ελλάδα η επαφή των ανθρώπων εστιαζόταν στο λόγο . γραφή. Για αυτό κι οι πρώτες κοινότητες που απορρόφούσαν τη μεγαλύτερη ενέργειά μας ήταν των bloggers και ο προθάλαμος των συγχρονων σοσιαλ ,τα φόρουμ! Ο κόσμος χτιζόταν με βάση τη σκέψη ,το λόγο και τις ιδέες .Αυτή υπήρξε η ισχύουσα αντίληψη της ιντερνετικής ζωής . Ο αρχαίος ιντερνετάκιας ενδιαφερόταν για το πως σκεπτόταν ο κόσμος και από την άλλη είχε μια ισχυρή επιθυμία να δηλώσει την ταυτότητά του στο χώρο , να εκφράσει τις δικές του πεποιθήσεις , τις σκέψεις και τα ονειρά του ενώ παράλληλα διψούσε να μάθει .Η εικόνα έπαιζε τον ρόλο της μόνο συμπληρωματικά κι όχι όπως σήμερα που έχει τον πρωταρχικό και καμιά φορά ίσως και τον μοναδικό. Σήμερα αν η εικόνα δεν συνάδει με τη μόδα του lifestyle που επικρατεί  τότε κινδυνεύει κάποιος να οδηγηθεί άμεσα στον κάδο ανακύκλωσης του Τομεα Ενδιαφέροντιος. 

                                                                           ............................................TO BE CONTINUED
Share on Google Plus

About Ofenis

H αγάπη για τον τόπο μας είναι δείγμα πολιτισμού.Τίποτα δε μας ανήκει όλα είναι δανεικά και τα οφείλουμε στις γενιές που ακολουθούν..
    Blogger Comment
    Facebook Comment